Inici / DocŔncia / Formaciˇ professional
Formaciˇ professional

El Consorci Sanitari del Maresme col·labora amb diferents centres de formació professional de la branca sanitària per tal de facilitar als estudiants la possibilitat de fer les pràctiques i traslladar els seus coneixements teòrics a la realitat de l’àmbit clínic.

 

Actualment el CSdM té estudiants de:

 

Tècnic/a auxiliar d’infermeria
L’estudiant aprèn a aplicar els coneixements teòrics que el capaciten per fer cures auxiliars d’infermeria i a controlar les condicions sanitàries del material, de l’instrumental sanitari i de l’entorn per portar a terme tasques relacionades amb l’instrumental i amb els diferents equips sanitaris.

 

Tècnic/a de farmàcia
Capacita l’estudiant per ajudar a elaborar i distribuir productes farmacèutics i afins i per portar a terme tasques administratives i de control de magatzem.

 

Tècnic/a de laboratori
L’estudiant, seguint els protocols normalitzats de treball i les normes de qualitat, seguretat i mediambientals establertes, participa en la realització d’estudis analítics i en la valoració de resultats tècnics que serveixen de suport a la prevenció, diagnòstic, control de l’evolució i tractament de la malaltia, així com a la recerca.

 

Tècnic/a d’informàtica
L’estudiant participa en la instal·lació i el manteniment de serveis de xarxes fixes i mòbils, serveis d’Internet i sistemes informàtics a fi de prestar suport als usuaris i usuàries, desenvolupar, implantar, documentar i mantenir aplicacions informàtiques utilitzant tecnologies i entorns de desenvolupament específics, garantir l’accés a les dades de forma segura i complir els criteris d’usabilitat i qualitat.

 

Tècnic/a de diagnòstic per la imatge
L’estudiant participa en els registres gràfics, morfològics o funcionals del cos humà amb finalitats diagnòstiques i terapèutiques, a partir de la prescripció facultativa i utilitzant els diferents equips de diagnòstic per la imatge.

 

Tècnic/a de documentació sanitària
L’estudiant participa en la definició i organització de processos de tractament de la informació i la documentació clínica mitjançant l’extracció i el registre de dades, la codificació i validació de la informació i la intervenció en els processos d’atenció i gestió de pacients i de gestió administrativa en centres sanitaris, seguint els protocols normalitzats de treball i la normativa legal vigent.

 

Principals centres de formació en cicles formatius amb els quals col·labora el CSdM:
Satorras
Freta
Escola Pia Santa Anna
Thos i Codina

 

Altres centres de formació en cicles formatius amb els quals col·labora el CSdM:
EMT (Granollers)
IES Maremar (el Masnou)
CFP Joan Margall
Institut Narcís Monturiol (Barcelona)
CEDESCA (Barcelona)
FORMAT
IES M. Servet (l’Hospitalet de Llobregat)
Centre d’Estudis López Vicuña
Institut Bonanova
CEIC - Arco Villaroel
IFP Roger de Llúria (Barcelona)
Eixample Clínic (Barcelona)
C.E. Sant Antoni Maria Claret (Barcelona)
Ramón y Cajal
IOC (Institut Obert de Catalunya)