Notícia
08/10/2019
Sant Josep i "El Menjar Cura!", presents a la Mostra d'Entitats de la Gent Gran

La campanya per captar fons per a la disfàgia també es va presentar ahir a Mataró Audiovisual, en una secció de receptes per a persones amb problemes per empassar, que farà la nutricionista Alícia Costa i que s’emetrà cada quinze dies en el programa "Bon dia amb alegria".

Aquest dissabte dia 5 d'octubre va tenir lloc, a la plaça Santa Anna de Mataró, la cinquena Mostra d’Entitats de la Gent Gran. Es tracta d’una de les activitats centrals del programa confeccionat l’Ajuntament de la ciutat en el marc del Dia Internacional de la tercera edat, que es va celebrar el passat 1 d’octubre.


El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) va estar present en aquesta jornada amb una carpa informativa durant tot el dia, per poder fer difusió sobre:

 

  • La residència Sant Josep: es van repartit els nous díptics de la residència, amb informació sobre els serveis que s’ofereixen i l’equip de professionals que té cura dels residents.

     

  • "El Menjar Cura!": un grup de voluntaris va explicar al públic què és la disfàgia i com es pot tractar. També es va fer difusió de la campanya de captació de fons del Consorci per promoure la recerca sobre aquesta malaltia i poder millorar la salut i la qualitat de vida dels maresmencs que la pateixen.

     

Programa de TV. "El Menjar Cura!" també s’ha presentat aquesta setmana a Mataró Audiovisual. La nutricionista Alícia Costa participarà quinzenalment en el programa "Bon dia amb Alegria" de Mataró Audiovisual, amb explicacions sobre la disfàgia i receptes aptes per pacients amb aquesta malaltia.

Podeu veure el primer programa en aquest enllaç (a partir del minut 43:15’) i el calendari d’emissions fins l’estiu és el següent:


7 d’octubre: Què té la fruita perquè no la puguin menjar els pacients amb disfagia. Preparació d’una taronja

21 d’octubre: Disfàgia severa no és sinònim de menjar en un bol. Púding de pollastre

4 de noviembre: El pa de motlle és un aliment de risc. Pa torrat amb mantega i melmelada

18 de noviembre: Com preparar arrebossats aptes. Croquetes de peix

2 de desembre: Un plat tradicional que ja és apte. Pebrots farcits de bacallà

16 de desembre: Idees per les festes de Nadal. Pollastre rostit a la catalana

13 de gener:  L’arròs, un aliment difícil de triturar. Arròs a la cubana

27 de gener: Com cuinar els llegums. Mongetes blanques amb pebrot escalivat i olivada

10 de febrero: Com cuinar els llegums. Guisat de llenties vermelles

24 de febrero: Tenir cura de la presentación. Nius de patata farcits

9 de març: Tenir cura de la presentación. Fideuà

23 de març: Receptes per tota la familia. Patates emmascarades

6 d’abril: Receptes per tota la familia. Salmó amb safrà

20 d’abril: La carn, un aliment difícil. Mandonguilles amb salsa de poma

4 de maig: Sabors de la infantesa. Pa amb vi i sucre

18 de maig: Les truites. Truita paisana

1 de juny: Aperitius aptes. Patates amb tomàquet i anxoves

15 de juny: Un plat típic català. Empedrat

29 de juny: Les amanides. Amanida verda amb tomàquet i olivada

6 de juliol: El risc de la desnutrició. Batut de plàtan i cacau


 Tornar enrere