NotÝcia
09/04/2019
Innovant amb Eurecat

El Consorci i Eurecat col·laboren en diversos projectes d’investigació relacionats amb la salut per mantenir-se a l’avantguarda de la innovació sanitària i donar el millor servei possible als pacients. Ramon Cunillera, Gerent del Consorci, i Pere Clavé, director Acadèmic, de Recerca i Innovació, ens expliquen més detalls de la col·laboració amb Eurecat en aquest vídeo.

Aquesta aliança està en línia amb un dels objectius del Pla Estratègic 2017-2020, de reconèixer i potenciar a l’Hospital de Mataró com a centre de referència quant a recerca, innovació i formació de grau i postgrau.


Tres projectes desenvolupats. Fruit de l’esperit innovador dels professionals del Consorci i de la sinergia entre les dues entitats, han nascut tres projectes que ja estan desenvolupats:

 

 

  • El PIP o "protector integral del peu", una mena de mitjó realitzat amb un innovador teixit en 3D, que millora el contacte de la pell del malalt amb el llit i que evita l’aparició de les nafres per pressió.

     

  • Una app per a autoavaluar el dolor post-quirúrgic en cirurgies ambulatòries, amb què el mateix pacient pot reportar informació a través del telèfon mòbil i des de casa, millorant així el control per part dels professionals, el seu patiment i el risc de complicacions.

     

  • B·RIGHT, un projecte que consisteix en la creació d’una aplicació de mòbil per ajudar a auto-monitorar les crisis emocionals dels pacients amb trastorn límit de personalitat (TLP). Es tracta d’una app terapèutica per ajudar a aquests pacients amb les seves necessitats addicionals de coaching psicològic quan s’enfronten a aquestes crisis a casa, a la feina, amb un amic o amb la parella.


Líders en innovació a Catalunya. Eurecat és el resultat de la fusió de cinc grans centres de recerca tecnològica avançada del nostre país. Entre els seus objectius es troba impulsar la innovació i la transferència tecnològica a Catalunya.


 Tornar enrere