Notícia
30/10/2018
Premi al millor treball de recerca dins de la categoria de trastorns funcionals digestius al congrés de la United European Gastroenterology

El projecte premiat es titula “La innervació sensorial aferent i l’activació cortical són importants factors fisiopatològics en la incontinència fecal en dones”. L'infermer Lluís Mundet, autor principal del treball, va recollir el premi.

Un equip de la Unitat de Motilitat Digestiva del Consorci ha obtingut el premi que atorga cada any la United European Gastroenterology (UEG) en el seu congrés UEGWeek celebrat a Viena la setmana passada, dins la categoria de trastorns funcionals digestius.

 

L’objectiu d’aquest treball ha estat explorar la integritat de les vies anorectals motores (eferents) i sensorials (aferents) i l’activació cortical sensorial en dones amb incontinència fecal.

 

El resultat principal va ser que existeix un elevat percentatge (més del 50%) de dones amb incontinència fecal amb alteracions en les vies sensorials comparat amb dones sanes de similars característiques, i que aquesta alteració pot tenir un paper important en la fisiopatologia de la incontinència fecal podent explicar en part o totalment els símptomes d’algunes d’aquestes pacients.

 

Els autors del treball són Lluís Mundet, Christopher Cabib, Laia Rofes, Omar Ortega i Pere Clavé.

 

United European Gastroenterology. És una organització professional que combina totes les principals especialitats mèdiques europees i les societats nacionals centrades en la salut de l’aparell digestiu. Les societats membres de UEG representen més de 30,000 especialistes europeus de tots els camps de la gastroenterologia.

 

Foto: Lluís Mundet recollint el premi.


 Tornar enrere