NotÝcia
07/09/2018
El Consorci consolida la seva formaciˇ en recerca i innovaciˇ

El 13 de setembre s’inicia, en col·laboració amb la UAB, la cinquena edició del Postgrau en Recerca i Innovació en Ciències de la Salut, dirigit a completar la formació sanitària especialitzada dels residents i formar a tots els professionals del Consorci interessats a fer recerca.

Es tracta d’una oferta consolidada i molt atractiva pels estudiants que realitzen la seva residència al Consorci, ja que ofereix els coneixements per desenvolupar al màxim les seves competències com a futurs investigadors i l’oportunitat d’acabar aquesta residència amb una tesi doctoral.


Metodologia de la innovació. Aquesta diplomatura de postgrau se centra en assolir els coneixements bàsics de metodologia de la recerca i de la innovació amb la finalitat de proporcionar les eines necessàries per afrontar futurs treballs de recerca i/o una tesi doctoral. Aquests coneixements inclouen:
- Visió general del mètode científic.
- Visió general de la metodologia en la innovació.
- Introducció a la metodologia de la recerca bàsica.
- Anàlisi de dades, bioestadística i epidemiologia.
- Sol·licitud de beques i ajuts.
- Escriptura de manuscrits científics, anglès científic.


La recerca al Consorci. El 2017 ha continuat creixent l’activitat de recerca, mantenint-se la tendència iniciada el 2013 quan es va crear la Direcció Acadèmica, de Recerca i d’Innovació. Així, durant el passat any, els professionals del Consorci van produir vuitanta publicacions científiques, un nombre superior al d’altres institucions similars, i es van defensar un total de deu tesis doctorals.


Prioritat estratègica. Aquesta i altres accions formatives s’emmarquen en la Línia 3 del Pla Estratègic 2017-2020, que té com a objectiu consolidar la docència, recerca i innovació del Consorci, mitjançant l’acreditació de l’Hospital de Mataró com a Hospital Universitari, referent de qualitat en la formació pregraduada i postgraduada al país, amb grups de recerca líders en el seu camp i mitjançant la promoció de projectes d’innovació.


Aquest postgrau, en les seves edicions anteriors, ja ha format a un total de vuitanta-cinc estudiants.


 Tornar enrere