NotÝcia
08/06/2018
╚xit del curs "Oncologia entre tots"

Noranta persones han assistit a la primera edició d’aquest curs, organitzat per l’equip d’Oncologia Mèdica del Consorci i la Filial del Maresme de L’Acadèmia. L’objectiu: millorar el maneig del malalt de càncer tot apropant les bases de l’oncologia als professionals no especialistes en aquesta patologia.

L’objectiu principal d’“Oncologia entre tots” ha estat donar a conèixer, des d’una visió multidisciplina, les bases de l’oncologia actual a aquells professionals que treballen en el seu dia a dia amb malalts oncològics a fi de millorar el maneig d’aquests pacients.

 

El maneig del malalt de càncer. Metges i infermers de l’àmbit oncològic de diversos hospitals, el de Mataró d’entre ells, han impartit el curs, que ha servit per fer un repàs de diferents tumors oncològics: el seu tractament i toxicitats, la radioteràpia, la nutrició dels malalts, el paper de la psico-oncologia, els principals síndromes hereditaris, el tractament del dolor oncològic, la importància del circuit de diagnòstic ràpid, la oncogeriatria....

 

Treball en equip. Els organitzadors han subratllat el valor del treball en equip posant l’èmfasi en què el maneig del pacient oncològic és multidisciplinar i només es pot fer ben fet “entre tots”. El curs, que s’ha realitzat a la Sala d’Actes de l’Hospital de Mataró els quatre dijous del mes de maig de 15 a 19 hores, ha tingut una participació de noranta persones: metges de família, d’urgències, de cures pal·liatives, residents de diferents especialitats, infermeria, auxiliars, tècnics....

 

Noves edicions. Un cop finalitzat el curs els assistents han realitzat una avaluació per tal de poder obtenir els crèdits i una valoració dels ponents. Davant l’èxit de participació i de la bona valoració d’aquesta primera edició, s’espera repetir-lo en noves edicions amb nous temes i nous ponents.


 Tornar enrere