Notícia
27/03/2018
Vostè dorm bé a l'hospital?

Amb l’objectiu de cuidar el descans nocturn dels pacients ingressats, el Consorci s’adhereix al projecte SueñOn® i ja s’ha començat a avaluar, mitjançant una enquesta, la qualitat del descans nocturn dels pacients ingressats a l’hospital de Mataró.

Un bon descans nocturn incideixi directament en la salut de les persones hospitalitzades, però els sorolls ambientals, la temperatura de l’habitació, la il·luminació, les rutines i cures d’infermeria són, entre d’altres, factors que alteren el son i, per tant, poden dificultar la recuperació dels malalts.

 

Preguntar directament al pacient. L’objectiu de SueñOn® és conèixer els motius que poden provocar la interrupció del son i per tant la manca de descans durant la nit dels pacients ingressats i a partir del coneixement proposar millores. És en aquest sentit que l’equip d’infermeria del Consorci té previst realitzar 500 enquestes a pacients ingressats, a les unitats mèdiques i quirúrgiques de l’Hospital de Mataró, amb una estada mínima de tres dies durant tres 3 mesos.

 

Què és SueñOn®? és un projecte impulsat per professionals d’infermeria d’arreu de l’Estat, i que compta amb el suport de l’Institut de Salut Carlos III.

 

Objectiu estratègic. “Afavorir el descans nocturn del pacient hospitalitzat” és una de les accions identificades en el Pla Estratègic 2017-2020, sota la línia 6. Millorar l’atenció als pacients i els circuits de treball.


 Tornar enrere