Notícia
07/03/2018
El Consorci i l'Associació Espanyola Contra el Càncer col·laboraran en activitats de voluntariat

El Consorci i l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) van signar dilluns passat un acord de col·laboració per millorar la cohesió social de les persones amb càncer i de les seves famílies a través del voluntariat.

La malaltia del càncer requereix cures constants i de llarga durada i això, en molts casos, fa palesa l’aparició de problemàtiques socials i un desajustament en la convivència familiar. En aquest context, el voluntariat por aportar-hi molt a la qualitat de vida dels malalts i de les seves famílies.

 

L’AECC és una institució de caràcter benèfic assistencial sense afany de lucre, fundada el 1953 i declarada “d’utilitat pública” el 1970. La finalitat principal és la lluita contra el càncer mitjançant el desenvolupament de funcions i activitats de divulgació, de prevenció, d’informació, d’investigació i de caràcter sanitari i assistencial. 

 

El voluntariat. Les persones que participen en el voluntariat, dintre del món sanitari, tenen un gran paper perquè estableixen, amb les persones ingressades o amb necessitats sanitàries, una relació afectiva i de proximitat que és molt útil durant la seva malaltia i situació personal, a més de donar suport a les seves famílies.

 

Reforçar els vincles amb entitats del nostre territori. Aquest conveni regula l’actuació del voluntariat de l’AECC amb malalts oncològics a l’Hospital de Mataró, acció que s’engloba dins de la línia 4 del Pla Estratègic del Consorci 2017-2020: obrir l’organització a l’entorn social, tot establint i consolidant relacions amb diverses associacions de la comarca. 

 

Peu de foto: Signatura de l’acord de col·laboració, dilluns 5 de març. Ramon Cunillera i Cristina Salat


 Tornar enrere