Notícia
05/03/2018
S'amplien els serveis de salut mental al Baix Maresme

Aquesta setmana entren en funcionament al CAP d’Ocata, al Masnou, els serveis ambulatoris de salut mental infantojuvenil i d’addiccions, que s’afegeixen a l’atenció a la salut mental d’adults que ja funciona fa anys.

 

Es completa, així, el projecte inicial, que no es va poder desenvolupar el 2009 per manca de pressupost, d’integrar en un mateix edifici l’atenció a la salut mental d’adults, de nens i joves, i addiccions.

 

Un projecte inacabat. El Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Ocata es va inaugurar el 2009 en un edifici planificat per albergar, simultàniament, els serveis d’atenció primària (planta baixa), i els serveis ambulatoris de salut mental (segona planta) que donessin cobertura a la població del Baix Maresme.

 

Per raons pressupostàries, el 2009 només es va poder posar en marxa el servei d’atenció a la salut mental d’adults, que gestiona la Comunitat Terapèutica del Maresme, i varen quedar pendents el serveis d’atenció a infants i adolescents i a les drogodependències que gestionarà, a partir d’aquesta setmana, el Consorci Sanitari del Maresme.

 

La visió integral. Desplegar els serveis ambulatoris de salut mental d’adults i addiccions en un mateix edifici és el més òptim per als pacients i per als propis professionals, ja que molts pacients són atesos pels dos serveis (pacients amb patologia dual). L’apropament físic facilita les coordinacions entre serveis i millora el contínuum assistencial del pacient.

 

També és molt important la coordinació entre adults i infantojuvenil pel treball conjunt dels dos serveis en aquells pacients que fan la majoria d’edat i han de passar d’un servei infanto-juvenil al servei d’adults.


 Tornar enrere