NotÝcia
07/12/2017
Millora l'eficiŔncia energŔtica de l'Hospital de Matarˇ

Se substitueix una de les tres refredadores existents. El nou equip permet reduir el consum elèctric en prop de 175.000 kWh (equivalent al consum de 20 famílies), suposa un estalvi de 22.000€ anuals i l’emissió a l’atmosfera de 53 tones de CO2.

Aquesta actuació es realitza en el marc del desplegament de la línia set del Pla Estratègic del CSdM: “Adequar les instal·lacions, els espais i els equipaments”.

 

El canvi de la refredadora, que ha suposat una inversió de 263.000€, es deu a la renovació de l’anterior, que s’havia instal·lat quan es va construir l’hospital i que ja havia arribat al final de la seva vida útil. Aquesta substitució garanteix seguir mantenint el confort tèrmic i la seguretat requerits en la distribució de fred a totes les àrees de l’edifici d’una forma més econòmica i eficient.

 

Major eficiència i estalvi. La refredadora es caracteritza per millorar l’eficiència energètica en la generació de fred i per la instal·lació de sistemes d’aprofitament del calor residual, que s’empra per preescalfar l’aigua calenta sanitària que es distribueix per tot l’edifici. En aquesta mateixa actuació, també s’han substituït les antigues bombes de recirculació de l’aigua freda per unes amb variació de freqüència, el que disminueix el consum energètic associat a al distribució d’aigua freda per l’edifici.


 Tornar enrere