NotÝcia
05/10/2017
1a jornada al Maresme d'hospitalitzaciˇ a domicili

Les presentacions dels hospitals de Logronyo i Alacant completen el ventall d’experiències aportades per diversos centres catalans a l’hora de desenvolupar l’hospitalització a domicili com a alternativa a l’ingrés hospitalari.

L’Hospital de Mataró acull avui la 1a Jornada d’hospitalització domiciliària del Maresme, organitzada per Maria Delgado, coordinadora de la Unitat d’Hospitalització a Domicili de l’Hospital de Mataró, amb el suport del comitè organitzador format per Vanessa Vicente, Josep A. Capdevila i Àngela Felip, en la qual hi han participat una quarantena d’especialistes d’arreu de l’Estat.

 

L’objectiu de la jornada, organitzada conjuntament amb la filial del Maresme de L’Acadèmia, ha estat apropar l’hospitalització a domicili als professionals mèdics i d’infermeria, explicar en què consisteix aquest recurs i com és el maneig de les patologies més freqüents al domicili, així com compartir les experiències de les diferents unitats.

 

L’hospitalització a domicili és una alternativa a l’ingrés hospitalari per a persones que per la seva estabilitat clínica i el nivell de complexitat se’ls hi pot oferir ser atès a casa sota el control d’un equip mèdic que el visita cada dia. Pot ser una bona opció per a persones grans, que es poden desorientar durant l’hospitalització convencional, donat que es redueix el risc de desorientació, o per als joves perquè contribueix a una mobilitat més primerenca i un retorn més ràpid a la vida quotidiana, així com una reducció important del risc de patir infeccions intrahospitalàries.

 

Malalties més tractades. Qualsevol patologia es pot doncs, beneficiar de l’atenció domiciliària si l’estat clínic del pacient ho permet. Le més freqüents en la nostra Unitat són les malalties de les vies urinàries, de l’aparell respiratori, les cures postoperatòries, les malalties cardiocirculatòries, entre d’altres.


 Tornar enrere