Notícia
09/10/2017
La disfàgia com el principal factor de mortalitat de pacients amb Parkinson

El passat divendres 6 d’octubre, la neuròloga de l’Hospital de Mataró Pilar Sanz, va defensar la seva tesi doctoral on va posar de relleu que la disfàgia és el principal factor de mortalitat de pacients amb la malaltia de Parkinson.

La tesi té per objectiu aprofundir en el diagnòstic i la caracterització de la disfàgia orofaríngia en els pacients que encara es troben en fases inicials de la malaltia de Parkinson, així com estudiar, en aquest mateix estadi, en la resposta als tractaments dopaminèrgics habituals. Aquesta resposta contribueix al coneixement de la fisiopatologia de la disfàgia a la malaltia de Parkinson, així com la possible relació amb les alteracions de la veu i de l’escriptura, típiques d’aquests pacients.

 

La disfàgia orofaríngia és l’alteració associada a la dificultat o molèstia per empassar i actualment afecta a 2 milions de persones a l’estat espanyol. D’altra banda, el Parkinson és un trastorn neurològic crònic, neurodegeneratiu i invalidant que afecta a més de 150.000 persones a l’Estat.

 

Pilar Sanz es va llicenciar en medicina l’any 1988 a la Universitat de Barcelona. L’any 1997, es va incorporar com a neuròloga del Servei de Neurologia de l’Hospital de Mataró, lloc de treball que ocupa actualment.


 Tornar enrere