NotÝcia
10/07/2017
540 estudiants fan prÓctiques al Consorci

Són estudiants del curs 2016-2017 de medicina, infermeria i altres titulacions sanitàries, tant de grau com de post-grau i de formació professional, el que consolida el Consorci com a centre referent en docència.

Durant el present curs, han estat un total de 544 els estudiants que han realitzat les pràctiques en els diferents centres com l’Hospital de Mataró, l’Hospital Sociosanitari St. Jaume, el SEVAD, el CAD, la Residència St. Josep, el PADES o els centre de primària (Mataró-Centre, Cirera-Molins i Argentona).

 

Es consolida la formació de medicina i d’infermeria. El CSdM, a través de convenis amb les universitats, potencia que estudiants de grau puguin desenvolupar al màxim les seves competències com a futurs professionals i, alhora, estar en contacte amb l’àmbit clínic.

 

En els últims quatre anys, s’ha incrementat el número d’alumnes de medicina fins als 100 alumnes del curs actual. D'altra banda, i dins d’aquest mateix període, el número d’alumnes d’infermeria s’ha incrementat fins als 260 alumnes d’aquest període 2016-2017.

 

Els principals centres universitaris amb els que s’han establert convenis són:
• Universitat de Barcelona (UB)
• Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
• Escola Superior de Ciències de la Salut (TCM - ESCS) - Universitat Pompeu Fabra (UPF)
• Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC)
• Blanquerna - Universitat Ramon Llull
• Fundació Universitària del Bages (FUB)
• Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
• Universitat Internacional de Catalunya (UIC)

 

Formació de postgrau. A més de la formació de grau, el Consorci també potencia els estudis de segon i tercer cicles amb una oferta de postgraus i màsters en els quals col·labora activament:
• Postgrau de Recerca i Innovació en Ciències de la Salut: se centra en l’assoliment dels coneixements bàsics en metodologia de recerca i innovació per tal de proporcionar les eines necessàries per afrontar treballs de recerca i/o una tesi doctoral.
• Postgrau d’alteracions de la deglució: se centra en formar professionals multidisciplinaris en la promoció del reconeixement de la disfàgia per al disseny i aplicació de tècniques preventives i correctives.
• Màster de Cronicitat i Dependència: se centra en formar i capacitar professionals per tal que siguin capaços d’abordar els reptes en el camp de la salut presents a la societat.
• Màster en Psicologia General Sanitària: se centra en la formació de graduats o llicenciats en Psicologia per tal que puguin exercir la professió sanitària.

 

Formació professional. El Consorci a més d’oferir places per a estudiants de grau i postgrau, també de formació professional, com ara el tècnic d’auxiliar d’infermeria, de documentació sanitària, de farmàcia o de laboratori entre d’altres.

 

Prioritat estratègica. Totes aquestes accions s’emmarquen en la Línia 3 del Pla Estratègic 2017-2020, que té com a objectiu consolidar la docència, recerca i innovació del Consorci, mitjançant l’acreditació de l’Hospital de Mataró com a Hospital Universitari, referent de qualitat en la formació pregraduada i postgraduada al país, amb grups de recerca líders en el seu camp i mitjançant la promoció de projectes d’innovació.


 Tornar enrere