Notícia
29/06/2017
Es constitueix el comitè de suport a Barcelona com a capital europea del medicament

D’entre el grup de professionals i experts del sector sanitari que en formen part hi ha Jordi Cruz, metge del Servei d’Urgències, i president del sindicat Metges de Catalunya.

El Ministeri de Sanitat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona acaben de constituir el Comitè de recolzament de la candidatura de Barcelona per albergar la seu de l’Agència Europea del Medicament (l’EMA són les sigles en anglès), decisió que s’adoptarà el proper mes d’octubre.

 

Jordi Cruz forma part del grup de professionals i experts del sector de la salut que des de la societat civil donarà una empenta a la candidatura. En aquest sentit, Cruz defensa que “Barcelona acompleix amb tots els requisits tècnics, econòmics i socials per esdevenir la millor seu possible de l’EMA. A més, seria un reconeixement per als professionals que fa anys que treballen en la investigació. Ells han fet que Catalunya sigui la tercera regió d’Europa en recerca”.

 

L’EMA
És l’òrgan responsable de l’avaluació científica, la supervisió i el control de la seguretat dels medicaments a la Unió Europea, amb seu a Londres des de l’any 1995. Hi treballen prop d’un miler de persones que s’hauran de traslladar com a conseqüència del Brexit cap a la nova seu escollida.


 Tornar enrere