Notķcia
14/06/2017
El Consorci col·labora en el projecte d'artterąpia "Natura és cultura"

En el marc de la política de responsabilitat social del Consorci, tretze professionals participen en aquesta iniciativa impulsada per la Fundació Setba, i adreçada a persones que pateixen algun problema de salut mental.

Déu pacients adults de l’Hospital de Dia de Salut Mental del Consorci Sanitari del Maresme han conviscut durant una setmana en un entorn natural, concretament a la casa rural Can Verdaguer, ubicada en el Parc Natural del Montseny. L’objectiu de “Natura és cultura” ha estat establir un vincle amb la natura a través de l’art, aproximar els usuaris als procediments pictòrics i a la creació de les pintures amb pigments naturals, descobrir l’atzar i el joc com a mecanismes per a la creació artística i, finalment, descobrir i compartir amb els altres l’experiència de l’aprenentatge com a forma d’enriquiment personal, social, cultural i generadora de coneixements. Tot com a teràpia complementària als seus tractaments habituals. Les obres seleccionades d’aquesta activitat seran exposades el pròxim mes d’octubre al Museu Comarcal de Natura és Cultura 2017 per commemorar el dia Internacional de la Salut Mental. 

 

Durant els matins, els pacients es desplaçaven al Viver d’Argentona, on van realitzar tallers artístics i activitats d’oci amb terapeutes i monitors d’ARETÉ proporcionats per Setba. Totes les activitats combinaven l’art amb la natura, sempre prenent com a base el context mediambiental i els materials que se’n podien extreure d’ella. A partir de les 14h, tornaven a Can Verdaguer per participar en activitats de lleure, culturals i esportives amb la supervisió directa de dos professionals del Servei de Salut Mental del Consorci, els quals pernocten amb ells fins a les 8h del dia següent.

 

Política de Responsabilitat Social. La col·laboració en aquest projecte forma part de la política de responsabilitat social corporativa del Consorci, que ho fa des de la primera edició. Enguany ho estan fent els següents professionals de l’Hospital de Dia: Yolanda Manzano, infermera, Jaume Santángelo, monitor/auxiliar, Miquel Ferrer i Bárbara Martínez, psicòlegs, i Marta Niubó i Josep Cañete, psiquiatres. Altres professionals del Servei de Salut Mental que hi col·laboren són Cristina Seco i Ana Rodríguez, residents d’infermeria, Elena Martinez i Javier Pita, infermers, Maite Román, terapeuta ocupacional, així com Mònica Cot, auxiliar clínica i María J. Vilches, monitora/terapeuta ocupacional.

 

Fundació Setba. És una entitat privada sense ànim de lucre que treballa amb la cultura com a vehicle d’integració social. Col·labora amb moltes entitats per poder desenvolupar la seva tasca i elaboren projectes per a tots els col·lectius vulnerables que ho necessiten amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida.


 Tornar enrere