Notícia
19/05/2017
L'Hospital de Sant Jaume organitza un taller per poder identificar de forma precoç persones amb dificultats per empassar bé el menjar

Dilluns vinent, dia 22, entre les 15,30h i les 19,30h, a la planta baixa de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, un equip de professionals del Consorci Sanitari del Maresme faran un taller amb l’objectiu d’identificar el símptomes de la disfàgia i donar consells sobre com conviure amb aquesta patologia.

El taller està obert a tots els ciutadans interessats i, en paral·lel, es farà una acció formativa per als professionals. L’organtizació corre a càrrec del Consorci Sanitari del Maresme, que és pioner a l’Estat i referent internacional en disfàgia, i comte amb el suport de la Societat Europea de Disfàgia (ESSD) i de la Fundació de Recerca en Gastroenterologia (Furega).

 

La disfàgia és una malaltia molt freqüent entre la població anciana i alhora molt desconeguda. La pateixen uns dos milions d’espanyols, i tot i que pot arribar a presentar-se en fins al 60% d’ancians ingressats en residències, només se’n diagnostica el 20% dels casos.

 

Ni menjar ni beure amb normalitat. Aquests malalts tenen, d’una banda, un risc molt elevat de patir malnutrició al no poder menjar els aliments que necessiten en la quantitat adequada; d’altra banda, s’ennueguen sovint i desenvolupen infeccions respiratòries que poden arribar a ser molt greus (sobretot pneumònia). L’objectiu del taller és identificar els símptomes d’aquesta patologia i donar consells sobre com viure i tractar la malaltia.

 

Empassa bé i menja de gust podria ser el lema d’aquesta iniciativa, que marca el tret de sortida de diferents activitats de sensibilització sobre la disfàgia previstes fins al mes de setembre, quan l’eix Barcelona-Mataró es convertirà en capital mundial de la disfàgia amb la celebració del 7è Congrés Europeu sobre Disfàgia i la 1ª Cimera Mundial de Disfàgia, organitzada conjuntament amb societats científiques dels EUA i del Japó


 Tornar enrere