NotÝcia
21/04/2017
MÚs diners per als centres de primÓria

El Departament de Salut aportarà 135.000€ anuals a les àrees bàsiques de salut d’Argentona, Mataró Centre i Cirera Molins, en el marc del nou model de finançament de l’atenció primària i especialitzada, que es va presentar la setmana passada a Barcelona.

A partir d’enguany, el Govern aplica nous criteris per definir els recursos que necessiten les àres bàsiques de salut en funció del perfil sociodemogràfic i sanitari de la població a la què atenen. L’objectiu és combatre les desigualtats en salut de la població de Catalunya. Aquest model s’aplicarà de forma progressiva i, en global, significarà addicionar un total de 65 milions d’euros en 5 anys, és a dir, des d’aquest any i fins al 2021.

En el cas de les tres ABS que gestiona el Consorci Sanitari del Maresme, el Departament de Salut ha definit una assignació addicional conjunta de 135.000€ anuals, que es lliurarà de manera progressiva fins a l’any 2021. El pressupost anual dels tres equips d’atenció primària del Consorci és de 6,5 milions d’euros, per tant, aquesta assignació addicional comporta un 2% d’increment, que es distribueix de la manera següent:

- Cirera Molins: 63.800€
- Mataró Centre: 33.800€
- Argentona: 37.800€

 

A més de l’estructura demogràfica, la nova fórmula d’assignació de recursos feta per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), té en compte variables socioeconòmiques que afecten les necessitats de salut de la població com, per exemple,

- el percentatge de població amb ocupacions manuals o amb nivell d’instrucció baix
- el percentatge de població exempta de copagament farmacèutic 
- el percentatge de població amb rendes anuals inferiors a 18.000 euros 
- el percentatge de població amb rendes anuals superiors a 100.000 euros
- la taxa de mortalitat prematura
- la taxa d’hospitalitzacions evitables

[+] Per a més informació, podeu consultar el web del Departament de Salut


 Tornar enrere